Köszönet

A sörgyűjtemény színesebbé és gazdagabbá tételében nyújtott segítségéért köszönetet mondok minden alább felsorolt családtagnak, barátnak, kollégának és sörbarátnak!

- Aszmann Judit
- Bíró László
- Bárányné Frucht Éva
- Berta József
- Demeter Gábor
- Gungl Ákos
- Hegedüs Zoltán
- Horváth Zsolt
- Karácsony Gábor és felesége
- Máthéné Varga Terézia
- Molnár Péter
- Nagy Tamás (Sörvadászat)
- Nagy Zoltán
- Ország János
- Romháti Roland
- Rőczei János
- Rőczei Zsolt
- Szotáczki Andrea
- Szabó Csaba
- Szabó Endre
- Szabó Gábor
- Szegő István
- Szemán László
- Szondy Gábor
- Szotáczki Lajos
- Török Patrik
- Tungli Gyula
- Varga István és felesége

 

Köszönetet mondok továbbá azoknak a kisüzemi sörfőzdéknek, melyek saját termékeik biztosítása révén ugyancsak gyarapították gyűjteményem!

Bors Serfőzde (CERVISIA Kft.)

9172 Győrzámoly, Orgona út 17.
Mobil: 30/396-2062
Tel./Fax: 96/602-808
www.cervisia.hu

   
   
     

Toplisták

Olvasóim értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Legjobban ízlett

sör neve pont
Corsendonk Agnus 7,5% 4,5
Dreher Bak 7,3% 4,1
Bernard Cerný Ležák 5,1% 4,0
Brahma 4,3% [UK lic.] 4,0
Bishops Finger 5,4% 4,0
Krušovice Pšeničné 4,3% 4,0
Nem vagyok én Apáca 5,4% 4,0
 

Legkevésbé ízlett

sör neve pont
Staropramen Sládkova 0% 0,6
Harboe Ginger Beer 0% [DE lic.] 1,3
Neuberg 4,0% 1,4
Bažant Radler C-B-M 1,9% 1,5
Steiger Dark Free 0,5% 1,6
Bernard Free 0,5% 1,6

 

 

Drágák

sör neve HUF/l
Corsendonk Agnus 7,5% 2.421.-
Dreher Bak 7,3% 1.580.-
Brahma 4,3% [UK lic.] 1.512.-
Quilmes 4,9 % 1.406.-
Krušovice vágott 4% 1.300.-
Guinness Draught 4,2% 1.248.-
 

Olcsók

sör neve HUF/l
Neuberg 4,0% 218.-
Brauer Lemon 2% 258.-
Steiger Tmavý 4,5% 270.-
Steiger Dark Free 0,5% 290.-
Borsodi Friss Alma, C., Gr. 2% 300.-
Augsteiner Radler 2,5% 318.-

 

Frissítve: 2014.08.22.

Mi ez az egész?!

Olvasóim értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Rögtön az elején be kell vallanom, nem vagyok különösebben jó barátságban az alkoholos italokkal. Az égetett szeszt sosem szerettem/bírtam, borból szükség esetén egy pohárral még csak-csak elboldogulok. Ami a söröket illeti, valamivel jobb a helyzet, de egy-két korsónál többet abból sem kíván a szervezetem, mivel az elmaradhatatlan hatás hamar meglátszik a mozgáskoordinációmon, illetve nem bírok leállni a folyamatos vigyorgással. : - )))

Mi ez az egész?!

Még 2011-ben jártam Csehországban, ahonnan is sikerült pár üveg különleges cseh sörrel hazatérnem. Finomak voltak és meglepően baráti áron jutottam hozzájuk. Nagyságrendileg 3 évet kellett várnom, hogy újra komolyabb mennyiséget kóstolhassak a cseh remekekből. Aztán még abban az évben egy szlovákiai kiruccanás is esedékessé vált, de fogalmam sem volt, mely sörökből lenne érdemes bevásárolni. Ekkor döntöttem el, hogy az általam a jövőben megkóstolt sörökről rövid értékelést írok, segítve ezzel hasonló cipőben járó sörstársaimat. A blogként működő oldalon továbbá folyamatosan vezetem hány különböző sört kóstoltam meg, és a sör világtérképemen jelölöm, mely országok söreihez volt már szerencsém.

A célkitűzésem eredetileg az volt, hogy az előttem álló 30 év alatt a lehető legtöbb országból származóan minimum 10.000 féle sört kóstoljak meg, ami végül egy 2014-ben diagnosztizált, NCGS-nek nevezett betegség miatt valószínűleg nem fog sikerülni. 2015 decemberétől néhány esetet kivéve nem kóstoltam söröket, vagy ha igen, akkor csak egy-két kortyot ittam, a többit más itta meg, esetleg a lefolyóba öntöttem. Ezeket a sorokat 2017 szeptemberében írom, és arról tudok beszámolni, hogy javult az állapotom, így ismét megnyílni látszik előttem a lehetőség a kóstolások folytatására... Bízom benne, hogy tartós marad az állapot! :-)

Alább azt láthatod, hogy 2015.06.20-án (1 év elteltével) hogyan is áll a mutató:

Az általam végzett tevékenységekről, valamint a szerzett élményekről és tapasztalatokról az idő előrehaladtával éves jelentésekben fogok beszámolni.

Ha szeretnél hozzájárulni az oldal fejlődéséhez – azaz a célkitűzésem támogatásához –, kérlek keress meg a lenti elérhetőségek egyikén. Ne anyagi támogatásra gondolj, hanem példának okáért egy általam nehezen elérhető országokból származó, vagy csak valamiért különlegesnek tartott sörre. Ezeket szívesen és hálával fogadom.

Végül hadd említsem meg és szóljak elismeréssel Grosz András sörlapjáról, amely komoly inspirációt nyújtott számomra a Sörpontozó elindításban.

Pontozás

Megjelenés: 0-5
Illat: 0-10
Íz: 0-10
Kortyérzet: 0-5
Összbenyomás: 0-20

Pontszámítás, értékelés

Összpontszám: 0-5 (számítása: a fenti pontokat összeadva és 10-zel elosztva)

0-1 ihatatlan, vagy harmatgyenge
1,1-2 gyenge, vagy az átlagostól lényegesen rosszabb
2,1-3 valamivel átlag alatti, vagy átlagos, vagy valamivel átlag feletti
3,1-4 az átlagostól lényegesen jobb, vagy egész jó
4,1-5 nagyon jó, vagy hibátlan

Közösség

Az egyes sörök oldalain elmondhatod a véleményed, sőt pontozhatsz is. A honlappal kapcsolatos kommenteket a vendégkönyv gyűjti. Jómagam a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagyok elérhető. Facebookon oldalam itt található: facebook.com/sorpontozo

Jó sört!
Rőce

Kelt: Pécs, 2014. június 20.

Frissítve: 2017. szeptember 22.

Egyéb fontos tudnivalók a honlapon található tartalmakat illetően.

Fontos tudnivalók

Olvasóim értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Az oldalon található alkoholos italok bemutatása, értékelése kizárólag a szórakoztatást szolgálja. A megjelent cikkek a blog írójának saját, egyéni véleményét és tapasztalatát tükrözik, azok nem tekinthetők hivatalos értékelésnek vagy bárminemű bírálatnak. Sem a negatív, sem pedig a pozitív vélemény nem tekinthető reklámnak, ajánlattételnek, vagy vásárlásra való ösztönzésnek, illetve hivatalos, gyártóktól vagy forgalmazóktól származó információnak. A blog írója saját tapasztalatokat oszt meg, a készített cikkek és képek a szerző tulajdonát képezik, így azok másolása, sokszorosítása és bárminemű felhasználása kizárólag a szerző engedélyével lehetséges. A bejegyzésekben olvasható külső források mindenhol jelölve vannak.

A blog szerzője, szerkesztője ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztője nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért kizárólag azok írója felel. A szerkesztő fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat. A szerkesztő ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Alkohol fogyasztása csak 18 éven felülieknek ajánlott!

Sör világtérképem

 

Copyright © 2021. - Sörpontozó